مقالات

آلرژی به برنج: علائم حساسیت به برنج را بشناسید!

آلرژی به برنج

حساسیت یا آلرژی به برنج را تجربه کرده‌اید؟ شاید بنظرتون کمی عجیب باشه ولی واقعا ممکنه افرادی به برنجی که پر از خاصیته و جزو مواد غذایی هر رزومونه، حساسیت داشته باشن. ولی واقعا این افراد چه علائمی داشتن که متوجه شدن آلرژی به برنج دارن؟

تو این صفحه قراره باهم بررسی کنیم که علائم این آلرژی چیه و اصلا چطور کنترلش کنیم؟ چون که برنج از اون دسته مواد غذایی هست که حذفش درست نیست! چرا؟ به این دلیل که پروتئین و ویتامین‌هایی داره و انرژی روز شما رو تا حدی تامین می‌کنه. بریم که بیشتر درمورد این آلرژی صحبت کنیم. همراهمون باشید.

چه افرادی بیشتر در معرض حساسیت به برنج هستن؟

خب، بذارید روراست باشیم، هر کسی ممکنه به برنج حساسیت داشته باشه، اما بعضی‌ها بیشتر از بقیه در معرض این حساسیت هستن. مثلاً بچه‌ها، به‌خصوص اونایی که سیستم ایمنی‌شون هنوز کامل شکل نگرفته، بیشتر در معرض آلرژی به برنج قرار می‌گیرن. ولی در کل خیلی نگران حساسیت‌ به برنج نباشید چون خیلی کم هستن افرادی که این واکنش رو به برنج داشته باشن و اگر دچارش باشن، خیلی مشکل حادی نیست! در بخش‌‌های بعدی علائم و روش کنترلش رو هم خواهیم گفت.

اگر توی خانواده‌تون کسی قبلاً به غذاهای دیگه آلرژی داشته باشه، احتمال اینکه شما یا بچه‌هاتون هم به حساسیت به برنج دچار بشید، بالاتره. همچنین اگه سابقه آلرژی‌های غذایی مثل حساسیت به گندم یا سویا رو دارید، برنج هم می‌تونه وارد این بازی بشه!

جالبه بدونید حتی افرادی که به گرد و غبار یا بعضی گرده‌های گیاهی حساسیت دارن، ممکنه به دلیل واکنش متقاطع، به برنج هم حساسیت نشون بدن. پس اگه همچین پیش‌زمینه‌هایی دارید، بهتره حسابی حواستون به علائم باشه!

علائم شایع آلرژی به برنج

اگه هر دفعه و بارها بعد از خوردن برنج حس کردید یه جای کار میلنگه، شاید وقتشه به آلرژی به برنج فکر کنید! علائمی که حساسیت به برنج نشون داده میشه، خیلی متفاوته و بستگی به شدت حساسیت شما داره. اما یک موردی که ممکنه شایع‌تر باشه، علائم گوارشی هست. اگر اکثر اوقات بعد از خوردن برنج دچار دل درد، اسهال، نفخ یا دل‌پیچه می‌شید، یا معدتون یه طور عجیبی میشه، احتمالا باید برنج رو مقصر بدونید!

یکی دیگه از علائم حساسیت به برنج، حساسیت پوستی هست. مواردی مثل کهیر، خارش و قرمزی می‌تونه حساسیت باشه.

حتی در افراد کمی دیده شده که دچار نفس تنگی، سرفه یا آبریزش بینی شدن! شاید از خوندن این علائم تعجب کنید، ولی واقعا جای نگرانی نداره. به این دلیل که افراد بسیار بسیار کمی به برنج حساسیت دارن و از طرفی حتی این افراد هم می‌تونن کنترلش کنن و جای نگرانی وجود نداره.

ولی درکل، اگر بارها بعد از خوردن برنج چنین علائمی رو دائما دیدید، بدونید احتمالا حساسیت دارید و به دکتر مراجعه کنید. در غیر این صورت با خیال راحت برنج رو مصرف کنید.

حساسیت به برنج- درین کشت

راه‌های تشخیص آلرژی به برنج

اگه حس می‌کنید ممکنه آلرژی به برنج داشته باشید، بهترین راه برای اطمینان پیدا کردن از این ماجرا اینه که برید سراغ تشخیص‌های علمی. یه وقت خوددرمانی نکنید و فکر نکنید که هر علائمی می‌تونه دلیل حساسیت باشه؛ باید دقیق بفهمید که ماجرا چیه! اول از همه، مراجعه به پزشک یا آلرژی‌شناس قدم اولیه‌ست. اون‌ها با بررسی علائمتون و سابقه خانوادگی، تشخیص اولیه میدن. پس خودسر هیچ کاری نکنید و تصمیم قطعی نگیرید. اما معمولا از چندین روش برای تشخیص استفاده میشه مثل:

  1. آزمایش خون: برای مطمئن شدن، ممکنه پزشک آزمایش خون رو براتون تجویز کنه. این آزمایش میزان آنتی‌بادی‌های خاصی که به حساسیت به برنج واکنش نشون میدن رو اندازه‌گیری می‌کنه.
  2. آمایش پوستی: تو این حالت ممکنه پزشک کمی از عصاره برنج رو روی پوستتون بزنه و اون ناحیه رو تحریک کنه تا بعد از چند دقیقه واکنش پوستتون رو ببینه.
  3. رژیم حذف: خب این روش سادست و از اسمش مشخصه. به این صورت هست که یک مدتی کلا برنج رو از وعده‌های غذاییتون حذف می‌کنید تا ببینید اون علائم هست یا نیست. اگر نبودن، پس احتمال زیاد مربوط به برنج می‌شده.

چطور حساسیت به برنج رو کنترل کنیم؟

اگه فهمیدید که به برنج حساسیت دارید، نگران نباشید! با یه سری تغییرات ساده توی سبک زندگی و انتخاب‌های غذایی، می‌تونید حساسیت به برنج رو کنترل کنید و زندگی راحت‌تری داشته باشید.

اولین کار که بالا هم بهش اشاره شد، حذف برنجه. حداقل برای مدتی حذفش کنید و یا اونقدر کم مصرف کنید که آسیبی بهتون نرسونه. ولی برای مدتی ترجیحا حذف کنید برنج رو ولی جایگزین‌های زیادی برای برنج وجود داره که می‌تونید امتحان کنید. مثلاً کینوا، جو دوسر، و حتی بعضی سبزیجات مثل گل‌کلم رو میشه جایگزین برنج کرد.

از اون به بعد هم سعی کنید تو خرید غذاهای آماده هم دقیق باشید. چون ممکنه یکسری از آیتم‌های غذایی که خریداری می‌کنید حاوی برنج باشن یا در فرآیند تولیدشون با برنج تماس داشته باشن. پس برچسب مواد غذایی رو دقیق بخونید.

درکل، حتماً با پزشک خودتون درباره مصرف داروهای ضد حساسیت مشورت کنید و هیچ کاری رو بدون مشورت با دکتر انجام ندید. امیداورم که همیشه سلامت باشید…

نتیجه‌گیری

در نهایت، آلرژی و حساسیت به برنج یک مشکل نادر هست که با شناخت درست علائم و روش‌های تشخیص، میشه ازش به‌خوبی جلوگیری کرد. اگر هربار بعد از خوردن برنج یا محصولات مرتبط بهش، علائمی مثل خارش، تنگی نفس، یا مشکلات گوارشی رو تجربه می‌کنید، بهتره وقت رو تلف نکنید و حتماً با یه متخصص مشورت کنید. اینکه زود متوجه حساسیتتون بشید و به دکتر مراجعه کنید، نگرانی رو برطرف می‌کنه. ولی حساسیت به برنج موردی نیست که درمانش یا کنترلش سخت باشه. شما با حفظ رژیم غذایی خوب و استفاده نکردن از برنج یا به حداقل رساندن مصرف برنج، به راحتی این مشکل رو حل می‌کنید. همیشه مراقب سلامتیتون باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *